Wel bericht

 

hart bewaking

 Geen bericht, goed bericht. Zo zegt de uitdrukking. Eentje die wat gedateerd lijkt in het tijdperk waarin bloggers vooral veel met goed nieuws strooien. Op dit blog gold wel dat sinds het laatste bericht in mei 2014 heel veel goed nieuws geen plekje kreeg. Een fantastische zomervakantie naar New York en Canada bijvoorbeeld. Voor het eerst in jaren met z’n vijven genieten. Krijn die weer naar school gaat en op de Vavo goede cijfers haalt ter voorbereiding op de laboratoriumschool waar hij heen wil. Geen bericht, goed bericht. 

En helaas geldt nu: wel bericht, waardeloos bericht. 
Krijn is vrijdag 20 maart weer opgenomen in het AZU in Utrecht en ligt nu op de afdeling hartbewaking. 
In de afgelopen weken is hij 2x bij de huisarts geweest met buikpijn, darmklachten, aankomen. Geen koorts. Bij onderzoek kon ze niks vinden, ook bloed- en urineonderzoek leverden niets op. 

Tot woensdagavond tijdens het avondetengesprek bleek dat Krijn zijn medicijnen de laatste tijd eigenlijk helemaal niet zo trouw had ingenomen. Het routinematige antwoord ‘jahaaa’ op onze regelmatige checkvraag bleek achteraf vooral een nee te moeten zijn. Vooral de belangrijke ochtenddosering met anti-afstotingsmedicijnen schoten er bij in. ‘Vergeten’.
De alarmbellen gingen rinkelen en we bekeken de symptomen opeens met heel andere ogen. Donderdag nog snel naar de huisarts, waar zijn hartritme in rust 127 bleek. Vrijdag ging het helemaal mis, hij kon geen trap meer op. Een belletje naar het AZU was genoeg: hij kon zich melden bij de spoedeisende hulp en werd opgenomen. 

Meteen allerlei onderzoeken, metingen en nog voor het weekend een biopt genomen. Geen tijd om de uitslag af te wachten; de symptomen wijzen allemaal op afstoting.  Direct aan de medicatie om de gevolgen zoveel mogelijk weg te nemen en gelijktijdig de afweer zo laag mogelijk maken om de oorzaak – het afstoten – te stoppen. 
Het hart functioneert slecht en heeft het zwaar. Gelukkig slaan de medicijnen aan en raakt hij snel veel vocht kwijt. Dat geeft de hart meer kracht. Met een zware kuur prednison brengen ze de afweer omlaag. Het resultaat daarvan zullen we moeten afwachten. 
Al met al levert het een combinatie op van schrik, ongeloof, boosheid en afwachten. Het is wat het is en iedereen hoopt dat we achteraf kunnen concluderen dat de schade niet al te groot is. Voorlopig ligt Krijn in het ziekenhuis. Hij voelt zich al beter dan gisteren. En dat is dan weer een goed bericht.
 

15 reacties op “Wel bericht

 1. Gadverdamme….. Heel veel sterkte Krijn……we hopen dat de medicatie en de zorg in het ziekenhuis je snel weer op de been brengt. Xxx Bert, Sven en Conny Korthout

 2. Ik zag je laatst in een flits. Bedacht me toen dat ik je schrijfsels mis….Dit schrijfsel had ik je willen besparen. Wat enorm naar!

  Sterkte,

  Marleen Versteeg

 3. Hoi Lieve Warna, Ik hoop dat het wat beter gaat met Stijn!! Heel veel sterkte en dat Stijn snel opknapt! Liefs Roszica

 4. jee kreeg net een seintje van wilma dat krein in he ziekenhuis lag beterschap van deze kant ik weet uit ervaring dat de medicijnen er wel eens bij in schiet en dat is nie ok

 5. Krijn zou verliefd moeten worden op een pinnig vriendinnetje dat alles onverbiddelijk naloopt. En nu ligt de arme man in het ziekenhuis, toch weer. We hopen op betere tijden. Michiel

 6. Vorige week hadden wij het nog over Krijn met een aantal collega’s van mij. Hoe zou het nu met hem gaan? Inderdaad geen nieuws is goed nieuws. En nu is er ineens wel nieuws…………..maar slecht nieuws!!
  Krijn je krijgt “billenkoek”!!!!
  Heel veel succes en hopelijk gaat alles snel en voorspoedig de juiste kant op!
  Wij denken nog steeds aan je en leven enorm met jullie mee.
  Lieve groeten Mieke Metzemaekers DRP

 7. Heel veel sterkte toegewenst voor jullie allen! Hoop dat het snel de goede kant op gaat met Krijn. Groet, Fam De Reeder

 8. Ik hoop op een goede resultaat bij de prednison. Ook de medicijnen stipt innemen. Is zo enorm belangrijk. Ik heb op mijn GSM de tijden en bel een speciaal hard geluid ingesteld. en heb altijd en buisje in mijn binnenzak met medicijnen mocht ik onderweg zijn. Ik ben ook wat ouder. en moet ook mij zelf hard aan de regels houden Ik hoop dat Krijn vanaf nu stiptheid in stelt. En op korte tijd dat Krijn weer een topje voelt. groetjes

 9. Lieve Warna,

  dat is een heftig bericht..
  Ik hoop dat de Prednison aanslaat…
  Wat een zorgen dan zo weer ineens..
  Ik denk aan jullie allemaal en wens jullie veel sterkte
  enne….Krijn…Kopop! Beterschap
  Liefs: Wilma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s