LEEUWENHART KRIJN

Ziek hart – donorhart – kunsthart – Spenderherz

Duitse tv

Filmpje van Krijn op WDR Lokalzeit OWL op 17 december 2015

  • Klik op de foto of hier voor het filmpje inclusief de aan- en afkondiging.
  • Het originele WDR-item was meer dan 12.000x bekeken, helaas verdwenen bij vernieuwing van de Facebookpagina van WDR Lokalzeit OWL.

2015 was een jaar met magische momenten. Absoluut. Zeker voor ons als ouders. Het vreselijke vooruitzicht je kind te verliezen omdat zijn afgestoten donorhart het opgeeft, is afgewend. In Nederland was hij niet meer te redden geweest; de ondersteunende pompen waren voor heel tijdelijk en er was geen alternatief meer.

Nog 2x een nieuw leven
En toen kwam de overplaatsing naar het grootste hartcentrum van Europa in het Duitse Bad Oeynhausen – doordat twee hartchirurgen elkaar toevallig kennen. Driehonderd kilometer van huis. Nieuwe hoop. Een totaal kunsthart. De al jaren in het Herzzentrum werkende Oberarzt hartchirurg dokter M., heeft Krijn drie keer geopereerd en niet één, maar zelfs twee keer een nieuw leven geschonken. Eerst door het implanteren van het 50cc SynCardia kunsthart, om dat 4,5 maand later te vervangen door een tweede donorhart. Magisch.

WDR-rubriek Mein magischer Moment 2015
Dat Krijn ook voor deze van oorsprong Nederlandse dokter M. een bijzondere patiënt is, bleek toen de tv-ploeg van de regionale WDR hem half december interviewde voor de eindejaarsrubriek ‘Mein magischer Moment 2015’. Robin was bij Krijn toen dokter M. kwam vragen of het goed was dat de filmploeg ook hem kwam filmen. Waar precies voor, wisten we toen niet. Ja, prima natuurlijk – aandacht is altijd goed.

Dankbaar
Deze absolute toparts M. die we zo dankbaar zijn heet Michiel Morshuis zoals je hoort in de video. Krijns orgaandonor of zijn nabestaanden kunnen we helaas niet bij naam danken. Maar wel uit het diepste van ons hart. Net als alle (Ober)ärtzte, specialisten, therapeuten en last but not least het fantastische team verpleegkundigen van C Intensiv 3 van het HDZ-NRW. In totaal ruim 110 professionals die álles hebben gedaan om Krijn te helpen en ons 7 maanden lang zo’n beetje op hun Intensive Care hebben laten bivakkeren.

Van hoop naar vertrouwen
Begin december was Krijn voldoende stabiel om van Intensiv 3 naar de HTX-afdeling te verhuizen. Officieel ook een IC, maar toch anders. En daarmee zijn we in een volgende fase aangekomen: van hoop op verbetering, naar vertrouwen in herstel. Of, zoals Michiel Morshuis aan het eind van het filmpje over Krijn zegt: ‘Er wird langsam wieder mobilisiert, aber er erholt sich eigentlich für Umstände ganz gut und wir hoffen das er bald wieder nach Hause gehen kann.’*

*’Hij wordt langzaam weer op de been geholpen, maar knapt eigenlijk naar omstandigheden heel goed op en we hopen dat hij snel weer naar huis kan.’

 

Bad Oeynhausen, 20 december 2015

 

 

 

%d bloggers liken dit: