Afgelopen vrijdag met Krijn naar ziekenhuis geweest om een echo van zijn enorm dikke buik te laten maken. Hij moest meteen blijven. Er zit een enorme hoeveelheid vocht in. In overleg met de kinderarts is hij opgenomen en zijn direct onderzoeken gestart: 11 buisjes bloed afgenomen, CT-scan en echo nader besproken. Na overleg met Radboud Ziekenhuis in Nijmegen daar opgenomen bij een gespecialiseerde kindercardioloog.

Hij bleek een enorme hoeveelheid vocht rond zijn hart te hebben, waardoor zijn hart beperkt werd in zijn pompfunctie. Hart zelf is goed. Inmiddels is vanmorgen – zaterdag – voor een groot deel het vocht afgevoerd via een catheter die geplaatst is door een chirurg onder plaatselijke verdoving. Meer dan een liter vocht kwam er direct uit! Hij ligt nu op de kinder highcare afdeling. Lieve verpleegkundigen, goede artsen en specialisten. Uitleg is ook goed. Zijn hart moet het nu beter aan kunnen, waardoor ook zijn dikke buik moet slinken en zijn lever weer goed kan werken.
Grote vraag is waardoor het vocht zich zo ophoopte en hoe lang het daar al gezeten heeft. Die onderzoeken lopen op dit moment.

Krijn is heel dapper geweest – plaatselijke verdoving bij zoiets! – en slaat zich er goed door. Hij heeft pijnstillers tegen de pijn die de catheter doet als hij zijn hart of het hartvlies raakt.
Volgens de prognose blijft hij in ieder geval een week opgenomen. Afhankelijk uiteraard van wat er als oorzaak wordt gevonden. Het vocht is overal en nergens heen gestuurd voor onderzoek.
We houden iedereen op de hoogte. Tot zover voor nu.

Groeten, Warna (vanuit het Radboud)