Gisteren is Krijn in de keuken van het ziekenhuis op werkbezoek geweest. Geregeld door Christa, de pedagogisch medewerkster. Super! Samen met Robin en een tv-ploeg van Radboud tv ging hij in de rolstoel naar de keuken die in de kelder van het ziekenhuis zit en is vanaf daar lopend verder gegaan. Hij werd ontvangen door Michel Geerlings, de productiechef/chefkok. Michel gaf een rondleiding die begon bij de assemblage – de lopende band waar mensen de borden vullen aan de hand van de letters op kaartjes die op de dienbladen liggen. Codes voor wat de patient ’s morgens heeft opgegeven als maaltijd. VG = bijvoorbeeld kipfilet. D1 = 1 portie snijbonen. Daarna gaan de bladen in de verwarmingskasten, worden verhit en rondgebracht.

Krijn vroeg veel en in plaats van te filmen, deed hij zelf het hele interview. Het was heel bijzonder om mee te maken en hij genoot zichtbaar. (foto’s volgen nog).
Na de opnames is hij nog meegegaan naar de studio van Radboud tv om de montage en laatste details verder uit te werken. Afmonteren kost nog meer tijd, dus pas vanaf vrijdag is zijn docu ‘on air’!

Robin heeft in de tussentijd een gesprek gehad met de kindercardiologe over zijn overplaatsing. Daar is een koerswijziging: het wordt toch Utrecht. Op zich net iets beter bereisbaar voor ons en voor de catheterisatie die noodzakelijk is om de diagnose dichterbij te kunnen brengen, is ook daar alle expertise aanwezig. Hij is al in het Utrechtse team besproken zelfs – die samenwerking met Nijmegen is erg goed.

Vandaag heb ik nog een uitgebreider gesprek gehad omdat we wel een beetje verbaasd waren van de wijziging van Rotterdam naar Utrecht, maar de arts kon voldoende aannemelijk maken dat het logisch is dat hij vooralsnog naar Utrecht gaat. Hoogstwaarschijnlijk krijgt hij maandag de catherisatie. In dat geval ligt overplaatsing – per ambulance – in het weekend voor de hand. Omdat er ook nog een ct-scan of een MRI gedaan zal worden en die inplanning nog niet gedaan is, kan het ook eerder worden. Afwachten dus. Gisteren heb ik met Hugo twee films bij de bieb geleend voor Krijn, waarvan hij de eerste vandaag al bijna 3x bekeken heeft: ‘Scary Movie 3’. Puberhumor…. hij moest er heel erg om lachen. Morgen ‘New Kids’ – Brabantse humor.
Vanmiddag bracht de Nijmeegse brandweer een bezoekje aan de kinderafdeling. Stonden we toch zomaar buiten in het zonnetje te genieten. Een aantal kinderen mocht mee voor een ritje – met sirene – maar dat heeft Krijn niet afgewacht. Wij rolstoelden een stukje verder om het gebouw om zijn eigen raam van buitenaf te kunnen zoeken. Gevonden. Uiteraard.

Al met al weer genoeg te doen hier. Lang leve de pedagogisch medewerkers. Morgen staat op het programma…. pizza bakken! :cooking: De ingredientenlijst heeft hij vandaag opgegeven. Morgen zelf koken dus. Kan Robin helpen met opeten. Oja, Krijn heeft zich voorgenomen om wat vaker op hyves te kijken en te reageren of zelfs chatten. Dus zet die krabbels maar bij zijn pagina!