Een mooie dag met alleen een zaalarts en volwassenencardioloog even aan het bed. De grootste schrik van vandaag leverde de leerkracht die vanochtend opeens aan zijn bed stond voor een uurtje les:lol: . Krijn belde meteen naar huis…. ‘begint dat nu al?’

Zijn buik is weer verder afgenomen in omvang. En dat er een flink vochtoverschot in zijn hele lijf zat, is steeds beter te zien. Ook aan zijn gezicht: vermoeide ingevallen ogen met behoorlijke kringen. Nagevraagd bij de arts: niets verontrustends, het duurt even voor alles weer in evenwicht is. De vochtafvoer gaat zo snel! Als Krijn genoeg en gezond eet – en vooral niet teveel drinkt – trekt dat weer bij. Wel zoutarm overigens. Laat dat voor hem nou net niet zo’n vreselijke opgave zijn: hij houdt niet van veel drinken, kruidig of pittig, en is vooral groenten en fruitliefhebber. Gelukkig toeval? Denk het niet: dat heeft zijn lichaam blijkbaar altijd al goed aangevoeld ;-) .

Vanmiddag eerst heerijk beneden in de tuin gezeten en nog een extra broodje gegeten. Daarna terug op zaal Nederland – Slowakije gekeken met de patientjes, ouders, bezoek en verpleging. De zaal zag oranje van de gadgets – inclusief enorme Hollandvlag voor het raam! En het hielp blijkbaar, want 2-1 was door vier aanwezigen voorspeld (nee, wij niet).

En daarna de slagroom op het toetje: in BAD. Ideetje van verpleegster Sanne; ‘douchen? Ja hoor dat mag, maar je kunt ook in het grote bad als je dat wilt hoor.’ Nou, dat liet hij zich geen twee keer zeggen: heerlijk liggen weken in de grote badkamer. Hij ruikt naar Rituals hammam en schone haren. Mmmm. Zeker na alle washandjes en een keer in Nijmegen een rommelige haarwasbeurt boven de wastafel, een genot. Krijn: ‘als ik later op mezelf woon, wil ik ook zo’n grote badkamer’.

Morgen weer school: komt juf Annechien hem halen om engels te geven tussen 1 en 2 uur. ‘Wel op havo-niveau, want vanmorgen was veel te makkelijk voor hem’. Wordt nog blokken.

De artsen vertelden dat de geplande MRI vrijdagmiddag zal plaatsvinden en maandag waarschijnlijk de catheterisatie, dus voorlopig ligt hij nog hier in Utrecht. Morgen is er wel ‘groot’ specialistenoverleg, maar daar komt waarschijnlijk niet echt veel nieuws uit. Pas na de MRI en het onderzoek is er echt meer te zeggen. Gewoon geduld blijven houden dus.

Het gaat Krijn nog steeds goed af. ’s Morgens kijkt hij samen met zijn schattige overbuurmeisje Eline van 4,5 een disneyfilm. Dat klikt erg goed. Morgenochtend stelt hij met de pedagogisch medewerker een dagprogramma samen voor de komende dagen, zodat hij iets meer structuur krijgt.