Het team spreekt de laatste tactieken door.

Vandaag joeg de wind wat witte wolken langs het strakke blauw. Een prachtige dag met vanmorgen drie spettertjes verwaaide regen, daarna droog en zonnig. Krijn voelde zich ook goed. De pillen herverdelen heeft hem duidelijk goed gedaan; hij is niet meer misselijk geweest. Kortom: een dag om eens wat verder van huis te gaan. Achterop de fiets bij zijn moeder, hop, naar het honkbalveld. Het team van de Gryphons had een – belangrijke! – thuiswedstrijd waar hij zich nuttig kon maken als mentale steun vanaf de bank. En zo ging het ook. Een half uur voor aanvang van de wedstrijd kwamen we aan. Het onthaal was erg positief en enthousiast. ‘He Krijn, hoe is het nu met je?’ ‘Gaat het weer een beetje beter?’, ‘Fijn dat je er weer bent.’ Geweldig team en coach, echt super! Bedankt jongens.

Krijn vond het ook erg leuk, nadat hij over zijn eerste schuchterheid heen was. Hij heeft vanaf de bank meegejoeld en mentale steun gegeven aan zijn teamleden in het veld en aan slag. Hoeveel het geholpen heeft is niet met zekerheid te zeggen, maar ze hebben in ieder geval gewonnen! De puntentelling bij honkbal is ingewikkelder dan je zo denkt, dus de stand is niet altijd even makkelijk te volgen. Uiteindelijk was het 8-6. Mooie sportieve wedstrijd. De tegenstanders waren achteraf ook best goed te spreken en het werd nog erg gezellig bij het clubhuis. De overwinning werd gevierd met een drankje. Voor wie ouder is dan 16 en het mag/wil, met een biertje. Krijn: ‘ik ben pas volgende maand 16 en in bier zit geen natrium, maar ja, ik mag geen alcohol van de dokter. Dat gaat niet samen met mijn medicijnen. Doe mij maar een AA-drink’. Geen probleem.

Zelfs zoutloze patatjes zijn in trek 😉

Een patatje ging er ook nog in. Keurig op zijn specifieke verzoek zonder zout aangeleverd. Hij had zelfs voldoende energie over om op de terugweg een tussenstop te maken bij de supermarkt voor wat boodschapjes.
Al met al een mooie dag. De eerste die Krijn voor een paar uur ergens anders dan thuis of in de tuin heeft doorgebracht. Heerlijk. Het gaat de goede kant op. Morgen zijn Robin en Hugo terug van het kwartiermaken in Frankrijk (waar het zwembad is opgeblazen en gedeeltelijk gevuld met water zodat de zon het vast kan opwarmen) en krijgen we bezoek. Gezellig. We mogen niet overdrijven en zullen rustig aan blijven doen – maar ik voorzie geen gekke dingen of problemen bij de controles dinsdag in het WKZ Utrecht.