Die is binnen! Gefeliciteerd!

Woensdag 21 juli 2010 was een belangrijke dag. De dag van de diploma-uitreiking op de school van Krijn: De Zwengel. Robin, Hugo en ik waren mee en zaten in de zaal met andere vaders, moeders, brusjes en leerkrachten.
Bijna iedereen in de zaal had het warm, niet alleen door de buitentemperatuur overigens. Eerst wat drinken en handjes schudden met klasgenoten van Krijn – wat een leuk stel zeg! Tijdens een ceremonie met uitgebreide aandacht voor de geweldige prestaties van alle twaalf geslaagden, werden ze een voor een naar voren gevraagd. Ook Krijn. Hij moest zijn Verklaring van het Horeca-certificaat officieel ondertekenen. Nam de papieren, een roos, een rugzak, een hele rij handschuddingen en felicitaties in ontvangst. In de tussentijd werd iedereen uitgelegd wat hij zo goed gedaan had de afgelopen tijd en Robin vertelde over Krijns afwezigheid de laatste weken. Onder luid applaus mocht hij weer gaan zitten. Het was een mooi moment.

Proosten met champagne

Na afloop werden buiten foto’s gemaakt en geproost met champagne – de alcoholvrije variant – en zakte de spanning weer een beetje. Het werd erg gezellig. We konden jammergenoeg niet te lang blijven, want de volgende schoolceremonie stond een uurtje later alweer op het programma: de musical van Cleo.

In musical De Trein, een spannende who-done-it, opgevoerd door Groep 8 van Basisschool De Hoeven speelde Cleo fotografe. Ze maakte overal gevraagd en ongevraagd foto’s van. Paparazzi Cleo. Het was een goede uitvoering, al was de temperatuur in de aula na een kwartiertje al niet meer te harden. De afsluitende borrel en napraat was gelukkig buiten op het schoolplein.

'Maaaaam hou op, doe niet zo stooommm!!'

De volgende dag was de laatste schooldag van Cleo – en de laatste schooldag van ons als ouders van basisschoolleerlingen. Zo makkelijk het was om de eerste schooldag van Krijn (12 jaar geleden alweer) vast te leggen, zo moeilijk werd het me nu gemaakt. En niet in dank afgenomen, zoals te zien is op bijgaand fotootje. Trouwens, of Cleo een betere paparazzi is dan haar moeder, moet nog blijken als de foto’s van de musical binnen zijn 😉 .

Hugo is over met een goed rapport. Hij heeft er hard voor gewerkt en de cijfers werden naar het eind toe alleen maar beter. Echt een topprestatie. En Frans, ach, dat laat hij toch vallen… Duits vindt hij nuttiger: kan hij alle nummers van Rammstein meezingen.
Krijn geslaagd voor het horeca-certificaat en Cleo volgend jaar naar het stedelijk gymnasium. Ja, er is maar een conclusie mogelijk: we hebben drie superkids. Daar zijn we megatrots op. Eg wel!