Bewegen is ook: snoeihoutjes in een vuurkorf verbranden.

Ontspannen en genieten – daar draait het om dezer dagen. Met zon, briesje en af en toe een drup, gaat dat best. Cleo en Hugo vermaken zich uitstekend in het meertje, in de tuin op de trampoline en in ons eigen zwembad. En met de kinderen van de camping uit het dorp. ’s Avonds 2 afleveringen van ’24’ kijken en dan naar bed. Buiten eten bevalt ook goed en de bbq heeft al lekker lam afgeleverd.

Met Krijn gaat het best. Hij is behoorlijk afgevallen en verzwakt in het ziekenhuis en zeker in een korte broek blaas je hem zo weg voor je gevoel. We merken dat zijn energieniveau millimeter voor millimeter bijtrekt. Gelukkig. Het dieet is grotendeels kaltgestellt, puur informatief bekijken we de potjes en pakjes op hoeveelheid sodium (= natrium in het Frans). Steeds stimuleren we hem tot eten. Afvallen doet hij niet meer echt. Gelukkig hebben we dat tij kunnen keren. Nu werken aan zijn conditie; zorgen dat hij wat reserve krijgt en zijn spieren weer aansterken. Trainen. Nou ja, trainen, dan hebben we het over iets gaan halen in de schuur, wat aanmaakhoutjes binnen brengen, stukje lopen, mee boodschappen doen. Heel rustig aan. Soms wat overmoediger: ‘Pap, ik ga even buiten op de trampoline mijn oefeningen doen hoor. Vijftig Jumping Jacks’. Speciale zelfverzonnen sprongen – moet je maar net weten ja. Al dan niet met een hartslagmeter om. We merken vooral vooruitgang doordat de spontaniteit om te bewegen die er weer insluipt.

Bewegen is ook: helpen met de reserveband terughangen.

Met vissen staat hij bovenaan: twee gevangen! Hugo pas eentje en Cleo helemaal niks. In de twee minuten dat ze de hengel vast had dan. Verder zijn de ligstoel, hangmat en het bamboebed in de tuin favoriet. Kun je ook goed op spelen met je DS (wel lastig in fel zonlicht en Krijn heeft snel last van zijn ogen). Dan ligt hij liever binnen op de bank. Is in ieder geval koel. Met vocht in en uit gaat het ook wel goed denken we. Houden we wel goed bij trouwens. Vocht vasthouden moet echt niet. Van de cardioloog mochten we wat ‘spelen’ met de avondmedicatie plaspillen. Twee avonden een halve dosering gaf eerlijk gezegd geen zichtbaar effect. Misschien nog even nabellen om te vragen wat wijsheid is.

Precies op tijd via Amazon.fr!

In huis zijn Robin en ik ons aan het uitleven met ‘projectjes’. De gasfles van het fornuis is verhuisd naar de kelder. Gaatje in de vloer, nieuwe slang erdoor en koppelen. Klaar. En verder hebben we eindelijk actie ondernomen tegen een ander gezondheidsprobleem binnen ons gezin: Hugo’s allergie voor onder andere huisstofmijt. Die speelt ongenadig hard op zo gauw we hier binnenstappen. We kunnen die geniepige huisstofmeisjes nu een stuk beter te lijf, want we hebben een nieuwe stofzuiger – via internet – gekocht. Werd vanochtend precies volgens afspraak binnen 48 uur afgeleverd. Meteen uitgepakt en getest. Als een kind zo blij begon ik enthousiast aan een kleine voorjaarsschoonmaak. Hij is super. De uitlaatlucht ruikt ook een stuk frisser dan voorheen. Onvoorstelbaar hoeveel stof er van de gisteren nog gezogen (!) kleden in woon- en slaapkamer kwam. Ik leek wel een TellSell-reclamespot. Look, it’s unbelieveble!! Amaaaaazing!! (Dyson DC29 Allergy met extra mondstukken, voor wie het wil weten). De kamer van de jongens is opnieuw ingericht, uitgemest, drie zakken oude kleren leger en inmiddels stofvrij. Het klinkt er bijna hol. En het belangrijkste resultaat laten Hugo’s neus en ogen nu al zien. Niet meer zo rood en snotterig. Morgen mooi weer: dagje lekker ontspannen genieten. Of misschien toch een leuk klusje verzinnen 😉