Mama, doe mij een T-shirt met die tekst voorop, dan hoef ik niks uit te leggen aan mensen, alleen maar te wijzen. Het idee kwam niet helemaal uit de lucht vallen; we hebben voor hem een T-shirt met opdruk van Lowlands meegenomen. Koud op het festivalterrein prikte een opdruk me al een paar keer vanaf een felrood T-shirt tegemoet – in mijn hoofd steeds uitgesproken door de stem van Krijn ‘Ik heb geen idee!’. Als veelvuldig toepasbaar (puber?)antwoord op welke vraag dan ook.

Het bleek op Lowlands om het jaarlijkse Koffiewekker T-shirt te gaan (slim concept van Douwe Egberts: je verkoopt een pakketje met drie bonnen, vlaggenlijn voor aan je tentje en een T-shirt. Alle ochtenden lopen koffieverstrekkers over de campings om bij de deelnemers een vers bakkie te tappen voor een bon). Dit jaar geen ingewikkeld artistiek verantwoord ontwerp van het reclameshirt, maar simpel brandweerrood met witte letters. Het hele weekend bleef ik Krijn horen want het shirt beviel blijkbaar behoorlijk wat koffiedrinkers. Zondag alsnog zelf eentje gekocht, voor Krijn. Zijn glimlach van herkenning sprak boekdelen – en wijzen kost nog minder energie dan woorden zoeken en uitspreken…

Al snel daarop volgde zijn idee van een eigen T-shirt met de tekst ‘Ik ben niet lui. Ik heb een hartspierziekte.’ Is wel lekker kort samengevat.

Een andere korte samenvatting van wat zijn ziekte inhoudt, wat het voor hem en ons – zijn ouders – betekent en hoe we daarmee omgaan, staat onder het nieuwe tabblad van dit blog ‘De medische kant‘. Tabblad WKZ is vervallen; hij ligt daar niet meer en is officieel overgedragen naar het AZU – bij de volwassenen. Hoe het nu verder gaat? Eh… zie foto.