Weer thuis! Hieronder een fotoverslagje van Krijns vertrek uit het ziekenhuis. Met de sporttas die al een eeuwigheid in ons gezin gebruikt wordt, van het infuus in zijn arm vlak voordat het eruit gehaald werd door de aardige broeder. Van Krijn zelf natuurlijk, die in de hal de expositie over hartziekten bekijkt en buiten wachtend op het voorrijden van Robin. En van mijn trouwe vervoerder tussen het station en AZU, de driedubbele Bus12, waarop ik pas bij het maken van de collage zag wat de Utrechtse GVU op het zijraam haar klanten belooft ;-).

Omgekeerd afslankdrankje
Het gaat goed thuis. Wel moeten we ons gezinsleven opnieuw finetunen. Opeens is er weer tijd voor de was, en voor samen relaxen op de bank. Voor Krijn is het ook omschakelen; hij moet nu zelf alles bijhouden. Van temperatuur, gewicht, vocht in/uit, hoeveelheid eten, medicatie, hoeveel zout en calorieen en wat mag wel en wat niet. Inderdaad, je hebt er een dagtaak aan. Zaterdagmiddag werd al een proefpakket met 24 flesjes Nutridrink afgeleverd. Zes smaken extra compacte flesjes van 125ml met maar liefst 300 calorieen. Soort omgekeerd afslankdrankje – om aan te sterken. Dagelijks eentje nemen.  Lekker? Mmm, gaat wel – wel veel beter dan de vorige keer. Vanavond heerlijke macaroni gegeten! Met z’n viertjes, want Cleo at bij haar vriendje.
Het gezinsleven wordt weer langzaam opgepakt. Dinsdag eerste bloedcontrole. Kijken of zijn nieren niet achteruit gaan door de pillen. En dan donderdag weer naar het AZU voor de inspanningstest.