Krijns Kijkduinse verjaardag

Felicitaties per zandstrand

Time to party! Achttien jaar worden is voor iedereen een ding, maar voor Krijn al helemaal zoals ik vorige keer schreef. Dat moest gevierd worden. Na het geslaagde bezoek aan de kust en Den Haag van de rest van ons gezin een paar weken eerder, was Krijn snel overtuigd dat Kijkduin geschikt was. De warmste zondag van de zomer sloegen we over, om twee weken later op een wolkenzonnige dag alsnog voor een ontbijtbuffet samen te komen bij strandtent Habana Beach.

’s Middags tijdens een wandelingetje langs de waterlijn dacht ik even terug aan het verlammende gevoel dat me 2,5 jaar geleden overviel toen we voor het eerst hoorden dat Krijn zo ziek was en van zijn zeldzame hartafwijking. Die eerste onzekere weken. Met een repeterende angstgedachte: ‘straks haalt hij de achttien niet eens…’ Er is veel gebeurd sindsdien. Het leek zo goed te gaan en we slingerden terug naar ‘Ach, iedereen heeft wel iets en als het voor hem betekent dat hij iets minder energie en conditie heeft, so be it.’ Dat bleek iets te ver naar de positieve kant. En nu? Nu genieten we van dag tot dag. Van een heerlijk ontspannen verjaardag aan de kust bijvoorbeeld.

Strand, zee, eten en drinken. Een aanrader. Met z’n twintigen – oma, ooms, tantes, neefjes en nichten, en voor het eerst ook Hugo’s vriendin – schoven we aan. Een heerlijke zondagochtend die doorliep tot vroeg in de avond. Niet echt zwemweer, behalve voor Cleo en neefje Thijmen dan. Het zand tussen de tenen, lekker relaxen op het terras en binnen een voortreffelijk buffet. Met fruit, chocolademuffins, luxe broodjes, allerhande beleg, eieren, tot flensjes aan toe.  Gezelligheid, mooie cadeaus (prachtig portret door nicht Lois) en lekker bijkletsend, zo kabbelden we de dag door. Tot en met de borrelhappen en lekkere drankjes aan het eind van de middag. Genietend van het zonnetje en Krijn als trots middelpunt van de belangstelling. Zijn achttiende verjaardag. Time to party dus.

2 reacties op “Krijns Kijkduinse verjaardag

 1. Wat harstikke leuk zo’n stranddag en Krijn, van harte gefeliciteerd. Ik zie jullie daar allemaal zitten, gezellig met elkaar. En leuk he, dat nu jouw kinderen met hun vriendin aankomen, ja de tijd gaat gewoon door maar wel goed.

  Jullie zijn in mijn ogen fabntastisch bezig met het hele gezin. Niemand komt te kort. Knap hoor.

  Ik/wij blijven meeleven en alles komt goed, zeker weten.

  Liefs van Yvonne

  • Ha Yvonne! Wat een verrassing om je reactie te zien. Helemaal uit Canada 😉 Leuk hoor.
   Ja, het strandfeest was een groot succes, kan niet anders zeggen. Ze worden groot – alledrie… de tijd gaat inderdaad gewoon door. Ik, moeder van drie pubers: had je niet kunnen denken toen ik bij je kwam solliciteren al die jaren geleden he, zo’n jong meisje zelf nog toen…
   Fijn dat jullie meeleven, op de een of andere manier helpt het toch altijd als ik zoiets hoor. Dankjewel. En je weet het he, ik denk ook aan jullie! Dikke Hollandse knuffels voor jullie allebei. Groeten, Warna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s