Vanmorgen via Facebook, twitter en op het digitale prikbord op mijn werk aandacht gevraagd voor de donorweek die vandaag gestart is. Een speciale pagina aangemaakt, zie het nieuwe tabblad op dit blog Donorweek: jaofnee.nl.

Een raar gevoel: is toch een beetje aandacht vragen vanuit eigenbelang. Het leverde me wel een aantal spontane en onverwachte reacties op. Bijvoorbeeld van een collega die ik persoonlijk niet ken, maar me toch ‘een hart onder de riem wilde steken’. Lief.

Eén dag actievoeren overal in de media door een heel blik BN’ers heeft 15.225 nieuwe registraties in het donorregister opgeleverd. Dat is mooi. Wat ik vooral hoop, is dat veel mensen zullen nadenken over orgaandonatie en er met elkaar over praten. Het geeft me een goed gevoel dat er misschien wel iemand is geweest die door nét dat laatste zetje zich nu eindelijk echt heeft geregistreerd op jaofnee.nl. Was jij dat? Bedankt!