Lang heeft Krijn zich afzijdig gehouden van andere mensen die op een donorhart wachten. ‘Ze zijn toch niet zoals ik‘  zei hij. De enige keer was in het AZU ziekenhuis, toen een meisje voorbij liep dat kort daarvoor was geopereerd en erbij geroepen werd door de verpleging. Na komende zaterdag hebben we meer ervaring. Niet alleen Krijn, ook ik.

Boer Zoekt Vrouw
Dit weekend verspreidt ons gezin zich naar verschillende windstreken voor verschillende clubs. Voor Hugo gaat alvast een hartewens in vervulling: hij heeft kaarten voor de uitverkochte gamebeurs Minecon 2012. De club van diehard Minecrafters uit de hele wereld verzamelt zich dit jaar in, jawel, Disneyland Parijs. Hugo gaat niet alleen, maar samen met Robin. Gelukkig overnachten ze in een mooi hotel op het park zelf, dus als het tegenvalt, kunnen ze op bezoek bij Sneeuwwitje of Mickey. Of zoals ik opperde de theekopjes-draaimolen waar Bert en Henrieke van Boer Zoekt Vrouw zichzelf ingevouwen hadden, maar dat zei ze niks (misschien na dit LuckyTV-filmpje ;-)). Komt goed.

Snoeihard
Cleo’s club is OJC, de voetbalclub waarbij zij als aanvoerder van MC1 dit weekend het team in de voorlaatste wedstrijd van winst moet verzekeren om bovenaan te eindigen in de competitie. Graag met een of meer mooie doelpunten (bij voorkeur zo’n bij mij absoluut favoriete indraaier vanuit een snoeiharde hoekschop. Meisje, dat kun jij echt ge-wel-dig). Ze zal het zonder papa Robin als trouwste fan moeten doen, maar ook dan komt het vast en zeker goed.

Steunhart of zuurstof?
En Krijn en ik gaan samen naar een clubdag van HartenTwee. De belangenvereniging waar iedereen die wacht op een nieuw hart of longen – of heeft ontvangen – lid van kan worden. De brief met uitnodiging voor de themadag ‘Op de wachtlijst’ ontving Krijn een tijdje geleden via het ziekenhuis. Het is een hele dag met sprekers over diverse onderwerpen, een gezamenlijke lunch en de mogelijkheid kennis te maken met elkaar. Ik kan me er van alles bij voorstellen – bij welke aanmelding wordt nou gevraagd naar een eventueel steunhart, zuurstofgebruik en welke arts gebeld moet worden als er iets is – maar heb me voorgenomen dat niet te doen. Vertrouw erop dat het een bijzondere dag wordt met veel nieuwe indrukken en ontmoetingen. Kortom, druk clubleven dit weekend. Komt goed.