‘Vanaf vandaag – zondag 4 juli 2010 – heeft Krijn een officieel blog op internet: Leeuwenhart Krijn. In een stoere opmaak die bij hem past als bijna 16-jarige. Ik hou het regelmatig bij met informatie over zijn lichamelijke en/of geestelijke gesteldheid. Zijn hart en zijn humor.’  Zo begon dit blog na wat updates via Hyves. Het was een spannende tijd, maar we verwachtten dat de onzekerheid en problemen van korte duur zouden zijn. Dat leek ook een tijdlang zo.

Nieuwe jas
Nu, 2,5 jaar en 86 berichten later moeten we constateren dat dit blog voorlopig door zal lopen. Dus heb ik besloten dat de overgang naar een nieuw jaar een mooi moment is om ook een nieuwe jas voor Leeuwenhart Krijn te maken. Na een dagje knutselen en fröbelen staat het vernieuwde blog er. Van een stoere jongensopmaak naar een meer volwassen uitstraling, kleurrijker (de achtergrondfoto is een detail van het gebouw Beeld en Geluid in Hilversum) én geschikt voor gebruik op smartphones en iPads.  Al met al wat meer mijn blog. Mooi? Of juist niet? Reacties en suggesties zijn zeer welkom.

Wachttijd en operatie
Krijn blijft uiteraard het hoofdonderwerp, het is immers krijnk.wordpress.com. Iedereen die meeleest blijft op de hoogte van zijn wel en wee. Tijdens het wachten op een nieuw hart – waarover geen zinnig woord te zeggen is hoelang dat nog zal duren – en de spannende periode na de operatie. In tweede instantie schrijf ik over de impact die deze toch wel bijzondere situatie op ons gezin heeft. En zaken die mij als moeder opvallen of raken.

Schrijfsels
Leuk vind ik dat Krijn anderen steeds weer verwijst naar dit blog. Net zo goed als Hugo en Cleo dat nadrukkelijk niet doen. Heel normaal voor pubers van 16 en 14 en dat respecteer ik. Ze komen een stuk minder aan bod in mijn schrijfsels dan in de dagelijkse werkelijkheid. Dus mocht je nog twijfelen: nee, een evenwichtig beeld van ons gezinsleven geeft het niet.

Zo is 2013 definitief van start. Wie weet waar dit jaar ons brengt. Voorlopig wachten we af. En wens ik iedereen veel geluk en gezondheid – dat mag het hele jaar door.