Zwaaien vanaf de Top2000

'Schiet op met die stomme foto, we willen een spelletje Hotel doen, net als toen we klein waren!'

‘Schiet op met die stomme foto, we willen een spelletje Hotel doen, net als toen we klein waren!’

Krijn’s zus Cleo is 14 jaar en daarmee een jaar ouder dan de Top2000. Zo’n feitje dat ze heel goed weet: ‘daar luisteren we ieder jaar naar, mijn hele leven al zolang ik me kan herinneren’. Minder spectaculair dan geboren zijn in het jaar dat de Berlijnse Muur werd opgericht of exact een halve eeuw na de ondergang van de Titanic, zoals ik. Maar toch. Luisteren doen we dus al jaren en ieder jaar fanatieker lijkt het wel. Om 12 uur eerste kerstdag zaten we met z’n vijven tijdens de brunch klaar voor de aftrap. Met dat nummer van Duran Duran op 2000, van die James Bondfilm, je-weet-wel.

O ja! Groene uien
De meeste liedjes heten voor mij ‘O ja!’ En zijn van ‘O ja!’ Want Robin weet bij de eerste noten vrijwel direct de artiest en het nummer. Dit jaar noemt hij ze achteloos en zonder op te kijken vanaf zijn hoekje op de bank waar hij verdiept zit in zijn meer dan 800 pagina’s dikke Stephen King. Leidt een spannende scene hem teveel af, dan is Hugo me vaak voor. Of Cleo. Als ik het al weet trouwens, want ik heb vaak geen idee hoe nummers heten. Kwam er deze week achter dat een bekend en vrolijk deuntje net zo oud is als ik. Artiest ben ik alweer vergeten, maar de titel moet zelfs door mij te onthouden zijn: Green Onions – kwam als nummer 1623 in de lijst voorbij. Uit 1962 dus. Zou je niet zeggen, toch?

Soundhound
Beetje muziek op de radio. So what? En toch is het effect van de Top2000 op ons gezin enorm. We klitten bij elkaar beneden in de woonkamer, kaarsjes en open haard aan, de tv blijft uit, doen spelletjes, raden artiesten en nummers, dansen soms, en Robin en Cleo zaten zelfs karaoke mee te zingen via Soundhound. Vooral naar bed gaan is heel lastig; die oorverdovende stilte dan opeens.

Champagne
Ondanks dat Krijn er het minste mee op heeft, geniet hij ook van de knussigheid in huis en de muziek. Toen Cleo en ik ons als verrassing voor de mannen netjes hadden aangekleed en opgetut voor het kerstdiner, dook hij meteen zijn kast in en kwam in pak – met stropdas van papa – tevoorschijn. Erfenisje van zijn opleiding bij De Rooi Pannen. ‘Weet je wat een laag stof er op die schoenen lag? Niet normaal, maar ik pas ze nog steeds!’ En zo zaten ze netjes opgedoft met z’n drietjes na het eten een spelletje Hotel te doen, inclusief een glaasje champagne zonder alcohol.

Beeld en Geluid
Op onze shortlist ‘nog te bezoeken’ staat al tijden Beeld en Geluid in Hilversum. Verslaat in deze tijd met gemak de kerststal in de Sint Jan in Den Bosch. Dus dat gaan we doen dit jaar. Internet– en Cultura24-kijkers: we zetten hoog in en willen zondagochtend 30 december al vroeg in het Top2000 café aanschuiven. Tussen 9 en 10 uur dj’s kijken, plaatjes luisteren en iedereen de beste wensen toezwaaien voor 2013.

Lieve wensen
In de lieve wensen voor 2013 die wij van alle kanten ontvangen per kaart, mail of mondeling, spreken veel mensen de hoop uit dat 2013 voor Krijn het geluk van een nieuw hart zal brengen. Wij hebben besloten dat het ook nu wel mag: de Top2000 op de achtergrond zou een welkome afleiding zijn in die eerste dagen van vooral afwachten in het ziekenhuis. Dus wie weet zitten we in het AZU, als je ons niet ziet zondagochtend in het Top2000 café…. of we hebben ons verslapen, kan ook 😉

6 reacties op “Zwaaien vanaf de Top2000

 1. Pingback: Beetje thuis | Leeuwenhart Krijn

 2. Beste Robin , Warna +kids .

  Surfing internet en googelen , zo van hoe zou het met …. zijn kwam ik via via op de blog van Krijn terecht .
  Vol bewondering en respect door gelezen ( het was mij totaal niet bekend) hoe jullie daar de afgelopen 2.5 jaar mee hebben geworsteld.
  ik wens jullie veel voorspoed voor 2013 en hoop dat de transplantatie snel een feit is.

  Groet Jos

  Robin misschien heb je een keer zin om bij te kletsen bij een biertje/wijntje ergens in Utrecht.

 3. Lieve Krijn,
  Wat staat je kleding nog mooi, hoog tijd dat het stoflaagje eraf gehaald werd.
  Ook ik wens je alle het goeds voor 2013, heel veel geluk, liefde, goede gezondheid met een heel mooi nieuw hart. Voor jou en voor je familie moet het een grandioos 2013 gaan worden.
  Ik hoop je snel te zien op maandag voor de lunch in Le Perle Noir en voor een rondleiding in het nieuwe gedeelte van de school.
  Tot binnenkort.
  Hartelijke groeten Mieke Metzemaekers

  • Mieke,
   Zeker weten dat het pak Krijn nog mooi staat! Een grandioos 2013, dat klinkt goed. Gaat lukken, hoe dan ook. Voor jou hetzelfde gewenst. Krijn neemt binnenkort contact op voor een lunch en die rondleiding lijkt hem ook geweldig. Het beste en tot snel. Groeten, Warna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s