Waar was jij, toen…

20130508-170654.jpgVoor wie gelooft in voortekenen heb ik een raadseltje. Toen we vanmorgen na onze eerste nacht thuis wat spullen aan het pakken waren, hoorden we buiten een vreemd geluid. Een onbekende vogel. Wie schetst onze verbazing toen hij vanaf de balkonrand opeens zomaar door een open balkondeur binnenvloog en doodgemoedereerd op een waxinelichthoudertje landde en begon te pikken of er voer in zat. Hij bleef heel rustig, en was heel tam. Het was een dwergpapagaai (agapornis). Zó schattig! Love birds heten ze terecht in het engels. Het voorgeschotelde vogelvoer en water nuttigde hij dankbaar. Gebeld met een dierenkliniek in de buurt, gevangen in een doos en bij de dierenkliniek afgeleverd. Na dit bijzondere oponthoud vertrokken we naar het ziekenhuis.

Daar botsten Robin, Cleo en ik op de zesde verdieping bijna tegen het bed aan waarin Krijn de ic afgereden werd…. Om te verhuizen naar een gewone verpleegafdeling. Hij ligt sinds vanochtend op de verpleegafdeling van de cardio-thoracale chirurgie. Geen toeters en bellen meer. Sterker nog, hij lag er nog geen uur toen de cardioloog kwam voor een controle. Die besloot ter plekke dat én de katheter, én het infuus dat nog in zijn arm zat eruit konden. Blijft over een draadje in zijn borst waar een externe pacemaker aan hangt (een hele dikke mobilofoon) en een mobiel hartbewakingskastje (een dubbeldikke grijze iPod) die met een paar snoertjes aan plakkers op zijn borst zit. Verder niets lastigs meer. Alles kan als pil of drankje of pasta ingenomen worden. Maandag is weer spannend, dan krijgt hij zijn eerste biopt – van de 14 in de komende periode.

Superlatieven over hoe wonderlijk en hoe onvoorstelbaar dit allemaal is, zijn bijna niet te verzinnen.
Het enige wat heikel blijft, is infectiegevaar. Bij binnenkomst moet je je handen ontsmetten en bij vertrek ook. Verder lijkt alles gewoon. Dat betekent dat hij nu op zijn eenpersoonskamer ook tegen een vrijwel leeg groen prikbord aankijkt. Dus kom maar op met die kaarten!

Krijn heeft nog wel een verzoek/suggestie voor wie een kaart of anderszins een bericht stuurt. Want dat iedereen hem beterschap en veel stertke wenst, daar gaat hij vanuit 😉 Maar waar was jij toen je hoorde dat Krijn getransplanteerd werd of was? En wanneer en hoe hoorde je het? Als je dat op de kaart wilt schrijven, dan krijgt hij een mooi beeld van die eerste dagen. Want uit veel reacties blijkt dat mensen bijvoorbeeld op vakantie waren, of iets via facebook lazen, of het in het eerste blog lazen.

Ik begin wel: Lieve Krijn, ik was thuis en lag beneden op de bank duf tv te kijken toen de telefoon ging en Hugo boven opnam. Toen ik zijn rennende voetstappen op de trap naar bovenboven hoorde (hij dacht dat ik daar zat), wíst ik het meteen. En het moment dat we met zijn drietjes op de overloop stonden, jij met de telefoon in je ene hand en je andere hand op je borst, een beetje witjes maar rustig pratend met dokter N. zal ik nooit vergeten. ‘Ja, dat klopt, ongeveer 50 kilo, 50,7 vanmorgen om precies te zijn. Ja ongeveer 1.75 lang. Nee, niet verkouden of koorts nee. Okee is goed, ik geef mijn moeder even want ik vergeet weleens dingen’. Het Belletje. Maar eigenlijk wisten we het pas ’s nachts om ongeveer kwart voor drie toen een verpleegkundige kwam vertellen dat om half drie de cardiochirurg het hart definitief had goedgekeurd en de eerste incisie had gemaakt.

Het adres is:

Krijn Krijgsman
CTC-afdeling B4 Oost, kamer 4
p/a UMC Utrecht
Postbus 85500
3508 GA. Utrecht

7 reacties op “Waar was jij, toen…

 1. Pingback: Oost, west… | Leeuwenhart Krijn

 2. Lieve Krijn. We denken veel aan je en zijn zo blij voor jou. Ook al zien we elkaar niet veel, je buren zijn bij je. Liefs friso, jelle, lotte, ed en Carla.

 3. Lieve Krijn, Waar was ik, ja ik hoorde natuurlijk van Cleo al snel dat jullie gebeld waren dus ik heb het niet op het kaartje kunnen zetten, zo maar even dan! Ik zat in de lobby van hotel Ana Capri een beetje te kijken op wifi hoe het met het thuisfront. Dat berichtje van Cleo dat ik zo snel mogelijk mijn sms moest lezen, ik dus zo snel mogelijk naar boven sprinten om mijn telefoon te pakken en dan het berichtje: krijn was gebeld door het ziekenhuis, onderzoeken naar het donor hart, misschien gaat het niet door misschien wel. Terug sprinten naar mn ipod en cleo helemaal onderspammen over hoe en wat en waar, en dan eindelijk antwoord, ze zou me zo snel mogelijk smsen als het was goed gekeurd, maar het werd later en later dus met moeite viel ik in slaap en na om 3u wakker te zijn geworden omdat ik er een droom over had gehad, zag ik dat ik een sms had: het hart was goedgekeurd! Heel blij natuurlijk maar ook wel bang en ik baalde natuurlijk dat ik niet in Nederland was op dat moment, de berichten die de dag daarna kwamen waren allemaal positief en dat was een hele opluchtimg! Zaterdag middag meteen een kaartje gekocht en opgestuurd, jammer kwam ie een beetje laat aan maar dat maakt nou ook niet zoveel uit ^^ als ik weer in nederland ben kom ik je graag bezoeken als je dat wilt! Haha ik ben ook wel een beetje een soort familie bezoek he?

 4. Zaterdag 4 mei vroeg in de middag hoorde ik het van Medy en het gaf me heel bijzondere gevoelens. Ik dacht aan onze laatste ontmoeting eind maart en aan hoe kort dat eigenlijk voor de operatie bleek te zijn. Euphorie over het feit dat dit haast onvoorstelbare nu gebeurd is. Die zelfde avond droeg ik een Bert’s Byte aan jou op en ik speelde nog een andere improvisatie die je uiteraard te horen krijgt ter zijner tijd. Sterkte in deze nieuwe of andere situatie. Ik wens je toe dat je het als pure vooruitgang mag ervaren. MOcht je de byte nog willen horen: http://www.bertvandenbrink.com/bertsbytes/concert.mp3
  Bert

  • Krijn: ‘Bert, heel erg bedankt voor de muziek. Ik vond het mooi en ben blij dat ik je heb kunnen inspireren. Ga zo door.’
   Ook van Robin en mij heel erg bedankt voor deze mooie muzikale herinnering aan deze emotionele dagen. Het is nog toepasselijker dan je had kunnen weten. Dank.
   Groeten voor jullie allemaal en tot gauw. Warna

 5. WOW. Binnen een week van de IC af, alweer een goed bericht.
  Onze kaart was al onderweg, dus ik hoop dat die ze die in het UMC nog nabezorgen. Maar anders komt er nog wel een volgende …

 6. Volgende week moet ik naar t umcu..misschien kom ik hem wel ff opzoeken….Zeg nog maar even niks…maar ik ga mijn best doen!
  Ik heb je opgezocht op Facebook…

  X Wilma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s