Vandaag is Krijn voor overdag van het infuus en de hartbewaking afgehaald. Echt fijn! Dat betekent dat hij veel mobieler is en het bed uit kan. Dat geeft mogelijkheden: rondlopen over de afdeling, naar de speelkamer en zelfs een wii op zijn kamer! Heb ik toch voor het eerst van m’n leven wii-honkbal gespeeld net…. en verloren ja – dat wel:-( De plakkers en draadjes voor de hartbewaking, de aansluiting van het infuus en de drain in zijn borst zitten er nog wel in, dus helemaal pleisterloos loopt hij niet bepaald rond. En die buik die maar niet echt veel minder wordt, ook niet met plaspillen. Vanmorgen voor het eerst 2 cm minder buikomvang, dus wie weet gaat het nu de goede kant op. Eindelijk.
Aan de drain in zijn hart zit een slangetje dat aan een fles zit die langzaam volloopt met vocht. Inmiddels is het de zesde fles die gevuld wordt, al ruim meer dan 2 liter is eruit. Pas als het een paar dagen minimaal is wat eruit komt (10 tot 30 ml), mag de drain eruit, niet eerder. Dat kan nog wel even duren dus.

De onderzoeken lopen nog steeds. Iedere dag moet hij wel bloed geven. Dat lukte niet meer via het infuus, dus nu krijgt hij prikken in de vingertop of in zijn arm. Dapper en knap hoe hij dat allemaal ondergaat. Geen gedoe van maakt, rustig meewerkt. Inmiddels zijn er wel wat bloedonderzoekuitslagen binnen, maar die hebben niks opgeleverd. Hij blijft opgewekt en vermaakt zich nog goed met laptop, zijn eigen mobiel, wii, tv, radio, iPod, boeken, kaarten (bedankt!), Quest, Kijk en dergelijke. En oja, zijn vader of moeder die de hele dag bij hem zijn. ‘Ouders zijn geen bezoek’ is de regel en mogen 24 uur aanwezig zijn, ook alles doen als wassen, begeleiden, omkleden en zo. En in principe bij alle onderzoeken aanwezig zijn. Gisteravond zijn Hugo en Cleo ook meegeweest voor een paar uurtjes. Heel gezellig.

Tot zover. Ik zit nu op het speelplein in het Radboud te typen (staan 3 computers met internet) en loop zo weer terug naar Krijn. De aardbeien verder opeten en me nog een keer laten inmaken met wii honkbal ben ik bang ;-) .
Tot de volgende update!
Warna(y)