kijk op http://www.hartedroom.nl

Hij staat erop, onze Krijn…… op de site http://www.hartedroom.nl bedoel ik dus.

Toen het medische circus met Krijn allemaal vers en nieuw en onbekend was, heb ik me helemaal suf-gegoogled naar informatie. Een van de sites waar ik toen op terecht kwam en die me bijzonder aansprak was hartedroom.nl. Dat had te maken met zowel de heldere opmaak, doelstelling als geboden informatie.

Informatie en verhalen
Informatie die ik miste op bijvoorbeeld de site van de Nederlandse Hartstichting, waar kinderhartproblemen op de een of andere manier niet goed terug te vinden zijn. En zeg nou zelf, bij de veelgebruikte term ‘hart- en vaatziekten’ denk je niet meteen aan kinderen. Ik niet althans. Maar goed, bij Hartedroom vond ik wel informatie – en verhalen. Veel over (kleine) kinderen. Bijzondere kinderen, zoals wij ze ook in Nijmegen en Utrecht zijn tegen gekomen en waar Krijn mee op de afdeling of zaal gelegen heeft.

Onderzoek noodzakelijk
Een ding is zeker, er is veel onderzoek nodig naar oorzaken, behandelingen en alles wat daarbij komt kijken. Heel veel wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld naar steunharten voor patiënten die wachten op een harttransplantatie, of genetisch onderzoek waardoor in de toekomst wellicht gentherapie mogelijk is. De Stichting Hartedroom draagt onder andere financieel bij aan dat onderzoek. Alle donaties gaan voor 100% naar wetenschappelijk onderzoek, een strijkstok is er niet. Nee, reclame maken zal ik niet doen – lees de info op de site en oordeel zelf. (Kun je het niet zo snel vinden, het rekeningnummer is 24.93.33.333 tnv Stichting Hartedroom ;-))

Trots
Ik heb contact gehad met Hartedroom en uiteindelijk een samenvatting van het verhaal van Krijn gemaakt en ingestuurd. Sinds vandaag staat het op de site. Daar ben ik trots op. Punt.