HAS-klas, helemaal toppie

‘Je hoeft niet verder op kamernummer te splitsen, want ze zijn allemaal voor Krijn’, had de receptie tegen de verpleegster gezegd. Het stapeltje met alle twaalf kaarten die vandaag op B4 binnenkwamen dus. Van zijn klasgenoten. Wat een ontzettend leuke verrassing na terugkomst van het vervelende onderzoek! Ze lagen al op hem te wachten en hij heeft ze meteen stuk voor stuk ontcijferd en hardop voorgelezen. Wilde niet eens eerst zijn T-shirt weer aantrekken en de beschuitjes jam moesten ook maar wachten. Al die leuke verhalen over school (bah, een moeilijke rekentoets gehad), de stages met veel te lange werktijden, de weekendperikelen met terrasjes en film en nog veel meer. Het hardst moest hij lachen om het klasgenootje dat schreef dat hij er als tijdverdrijf maar un wedstrijd van moest maken om zoveel mogelijk spelfouten te zoeken… zijn pijnlijke hals was even helemaal vergeten. Bedankt HAS-klas van De Rooi Pannen, jullie zijn super! Mega-super!

Alle kaartenstuurders: bedankt
Kan ik meteen de andere kaartenstuurders ook namens Krijn ontzettend bedanken. Vanmiddag bij terugkeer op zijn kamer ontglipte de verpleger die meeliep op bijna verraste toon nog: ‘jee, wat een gezellige kamer zeg‘. En inderdaad, zijn kamer is gezellig, zonnig en vrolijk door al die kaarten en cadeautjes die de boel opfleuren.

Drie keer een identieke kaart

(Krijn, zoals beloofd zet ik de foto van de drie dezelfde kaarten op je blog. Want hoe groot is de kans dat mensen die elkaar niet kennen uit de bijna onmetelijke keuze aan beterschapskaarten exact dezelfde kaart sturen? Helemaal toeval is het vast niet, want hij is speciaal voor VIP’s. En dat ben je inderdaad ja.)

Het laatste onderzoek: Hartcatheterisatie
Vanochtend om 10.45 uur stond de drukmeting – hartcatheterisatie – op het programma. Voor die tijd kwam de dietiste langs om te bespreken hoe verder met het zoutarme (nee, niet zoutloos – dat bestaat eigenlijk niet) en vochtbeperkende dieet moet als hij weer thuis is. Dik anderhalf uur gepraat over eten en drinken. De noodzaak voldoende reserves op te bouwen, goed te eten en dat je ook liggend in bed calorieen verbruikt en nog veel meer.

Bij iedere voetstap op de gang zag ik Krijn afdwalen ‘nu komen ze me halen voor de drukmeting’. Maar het werd later en later. Vervelend, ook omdat hij nuchter moest blijven en niks mocht drinken. Uiteindelijk reden een verpleegster en ik hem om 12.30 uur in zijn bed en met oranje operatiehesje naar beneden naar Radiologie. Zenuwachtig, maar wel rustig ging hij op de smalle onderzoekstafel liggen. Frappant was dat een assistent hem herkende: ‘ben jij hier eerder geweest? Ik kan me jou herinneren van een vorige keer’. Klopt – maar dat was dus wel twee jaar geleden. Knap hoor!

Zonder extra verdoving
Het onderzoek ging met alleen een plaatselijke verdoving. Zonder een roesje of valium of iets. Een half uur later was het klaar. Sneetje in zijn hals gemaakt, slangetje door zijn ader naar het hart en druk gemeten. Het eruit halen vond hij achteraf het vervelendste. Hij zat met ontbloot bovenlijf nog wat versuft voor zich uit starend bij te komen toen ik binnenkwam. Hesje uit en dikke pleister in zijn hals. Het was achter de rug. Gelukkig. Rotonderzoek. Maar wel gedaan.

'Van iedereen lijk jij toch wel het meeste op mijn vader, Marco' (wel met een andere BMI trouwens ;-))

Eind van de dag kwam de zaalarts vertellen dat de druk nog wel te hoog is, dus dat hij de lasix (voor de ‘ontwatering’) nog via het infuus blijft krijgen. Niet helemaal onverwacht overigens. Morgen verder kijken en dan zou het kunnen dat Krijn voor het weekend naar huis mag. Vrijdag heeft hij een gesprek met de cardioloog K. – waar ook Robin en ik bij zullen zijn. Het gesprek waar de uitslag van de screening, het advies van de cardiologenteam op het al dan niet op de wachtlijst zetten en het eventuele ontslag aan de orde komen. Morgen horen we hoe laat precies. Nog even geduld. Enne, kaarten sturen kan nog. Wel naar kamer 21, want daar ligt hij.