Onverwoestbare vlierstruik

‘Dat kan helemaal niet slimmerik, vlierbessenbloesemsiroop.’  ‘Nee dat weet ik wel, maar zeg jij het maar eens drie keer heel snel achter mekaar… dat kan ook niet hoor mam.’ Wat moeder/zoon-gesputter in de tuin. Vlierbloesem aan het plukken van de ieder jaar tot op de grond verwijderde vlierstruik die evengoed ieder jaar weer prachtig groeit en bloeit. Bloemschermen voor de siroop dus. Geen 400 stuks zoals voor de paardenbloemengelei –  slechts 15 stuks. Gelukkig. Ze staan nu losgeknipt ondergedompeld in een liter troebel appelsap. Drie dagen te trekken in de koelkast. Slow cooking, daar hou ik van.

Dinsdag opname in AZU
Maar dat terzijde. Vanmiddag belde het ziekenhuis eindelijk. Ze hebben een leeg bed in de planning. Of Krijn zich volgende week dinsdag 5 juni in het AZU op de verpleegafdeling cardiologie wil melden. Calamiteiten daargelaten, want het is een enorm drukke periode geweest en er zijn bijna geen bedden beschikbaar.
De planning is dinsdag opname, woensdag drain plaatsen om vocht af te voeren dat rond zjin hart zit. Donderdag of vrijdag volgt dan een nieuwe inspanningstest. Kijken of het weghalen van het vocht uit zijn hartzakje inderdaad wat verlichting geeft. Minder druk. Zo ja, dan is de volgende stap een luikje maken tussen hartvlies en longvlies. Zo nee, dan niet.

Reformwinkel
Eerst zaterdagmiddag de siroop afmaken. Recept van hetzelfde blog Marsepein als de gelei van vorige keer. Deze keer met citroenzuur. Waar ik me rot naar heb gezocht. Eindelijk, bij de drogist: ‘Jazeker, ik pak het even voor u. Zit in een pot van een kilo.’ Beetje overdreven als je maar 15 gram nodig hebt. Laat maar. De reformwinkel in het dorp bracht alsnog uitkomst: ‘Ja hoor dat is op voorraad. Ik weeg wel 100 gram voor u af. Geen probleem. Voor gekke dingen kunt u altijd hier binnenlopen hoor.’
Ben benieuwd naar het resultaat. Als het in de buurt komt van de vlierbloesemsiroop van de IKEA, ben ik tevreden.

Extra bericht voor Mandy
O, zojuist krijg ik vanaf de bank beneden een extra opdracht toegeroepen: ‘Vergeet niet om Mandy even te noemen in het blog, mam. Ze is vandaag aan haar amandelen geopereerd.‘ Klasgenootje van de HAS-klas. Vanmorgen heeft hij wel een smsje gestuurd, maar niks gehoord nog. Bij deze namens ons: Sterkte en beterschap Mandy!
Mmm, zou vlierbloesemsiroop goed voor je keel zijn?