Het hart dat ie had

Het kwam. Het belletje. Gisteren. Hugo nam op. En dan gaat het even snel als tergend langzaam. Opeens neem je afscheid en dan begint het wachten. Pas op het allerlaatste moment hoor je of het donorhart definitief geschikt is. Midden in de nacht en hij was toen al een uur weg bij ons.
Vannacht is Krijn geopereerd en had hij zijn harttransplantatie. Na 5,5 uur opereren hoorden we dat de chirurg tevreden was en Krijn naar de Intensive Care kon. Vooral de laatste uren was het wachten zenuwslopend. En met z’n vieren op een tweepersoonsfamiliekamer is niet echt riant. Veel slaap en rust gaf het niet.
Inmiddels is hij op de IC. Hij wordt continu in de gaten gehouden. Ligt aan de beademing en ze houden hem onder zeil. Er is verder nog niet echt iets zinnigs over te zeggen. De zin die de vriendelijke chirurg na de operatie uitsprak en het meeste indruk op me maakte was: ‘Het hart dat ie had, was wel héel ziek, mevrouw Krijgsman.’
We hebben zijn nieuwe hart ook gehoord. De intensivist gaf de stethoscoop na haar onderzoek aan Cleo zodat ze het met eigen oren kon horen kloppen. Hij doet het. Echt. Dank, donorheld dank.

Nu is het wachten, hopen en erop vertrouwen dat alles gaat werken zoals het moet. Het hart natuurlijk, de longen en de rest van zijn lijf. De zorg is prima, lief en meelevend. De reacties trouwens ook.
Afwachten, er zit niets anders op.

24 reacties op “Het hart dat ie had

 1. Hoi Warna,
  met belangstelling heb ik jullie wel en wee de laatste tijd via jouw blog gevolgd. Onder de indruk van al jullie wederwaardigheden (én je schrijftalent) is dit laatste bericht wel het nieuws waar iedereen op zit te wachten. Ik wens jullie allemaal alle goeds en gun jullie de rust, kracht en vertrouwen om deze nieuwe fase goed door te komen! Hartelijke groeten, ook namens Maurice, Janneke en Pim,
  Els KB 54

 2. Wauw, ik las Cleo en Hugo´s berichten op Facebook, echt heel veel sterkte en geluk uit Spanje! Ik hoop echt dat ie snel opknapt! Heel veel liefs ook voor jou Krijn, van je ´andere zusje´ haha ik hoop je snel weer te zien! xxx

 3. Wauw! Geweldig! Ik wens jullie allen toe dat het helemaal goed gaat natuurlijk. Heel veel sterkte in deze misschien nog wel spannender tijd. Jeroen

 4. Fantastisch dat aan het wachten een einde is gekomen! Er volgt natuurlijk nog een heel spannende periode, maar het lange wachten is nu voorbij.
  We lazen je bericht vanmiddag en het heeft ons diep geraakt. We krijgen het ook niet meer uit ons hoofd. We hebben veel aan jullie gedacht (en ook aan augustus 1994 …). Heel veel sterkte toegewenst!!!
  Henk & Octavia

 5. Wat ongelooflijk spannend! Natuurlijk ook goed nieuws; wie had gedacht dat er zo relatief snel een goed donorhart voor Krijn zou zijn Wij duimen allemaal heel hard voor jullie en hopen dat het allemaal naar wens zal verlopen. Veel sterkte allemaal.
  Hartelijke groet,
  Ton, Carla, Marleen, Pauline en Ellen

 6. Wat fijn dat het wachten nu eindelijk voorbij.
  Nu op naar een goed herstel en genieten van alles wat komen gaat.

  Heel veel sterkte, geluk en vooral veel liefde deze tijd.

  Groetjes van jacintha moeder van Mike die in 2010 een donorhart kreeg.

 7. jemig mensen, wat hééééérlijk voor Krijn, voor jullie allemaal. Het afwachten nu is weer een heel nieuw afwachten. Succes!
  Groet,
  Joke

 8. Ongelooflijk dat het moment opeens dan daar is! Gefeliciteerd en ook heel veel sterkte toegewenst in deze spannende dagen voor jullie!

  Ernst en Wendy, Anouk, Stef en Leon de Reeder

 9. Lieve, lieve Krijn en familie, wat is dit fantastisch nieuws!!!
  Allemaal heel veel succes, zet hem op, alle kaarsjes branden!!
  Wij zijn met ons hart bij het hart van Krijn!!!
  Heel veel lieve hartediefjes Mieke Metzemaekers

 10. Wat ben ik blij voor jullie!! Voor Krijn natuurlijk het meest, maar voor jullie allemaal. Leef met jullie mee. Een dikke pakkerd, Tante Jantje

 11. Wat fantastisch dat Krijn nu een nieuw hart heeft. We hopen dat hij goed en snel hersteld. Ik zie nu dat hij net iets minder dan een jaar op de wachtlijst heeft gestaan, relatief gezien vind ik dat best snel. We wonen om de hoek, dus als Krijn er aan toe is komen we graag even op bezoek. Veel groeten van Marjolein, Maarten en Joep

 12. Allemaal heel veel sterkte toegewenst. Ik denk aan jullie en weet zeker dat Krijn met zijn nieuwe hart en met zijn fantastische familie een geweldig leven tegemoet gaat.
  Joke

 13. Ik weet pas een paar weekjes dat het niet goed gaat met Krijn. Vanaf dat moment zijn jullie veel in mijn gedachten geweest. Ik bid niet (wat ik nu best spijtig vind) maar geloof wel in het goede. En dat wens ik jullie enorm toe.

  Sterkte!

  Marleen Versteeg (moeder van Teun)

 14. Oh jongens, wat een goed maar ook spannend bericht! We denken aan jullie en steken, naar goed brabants gebruik, niet een maar heeeeeeel veel kaarsjes op voor Krijn.
  Nanja en Harm

 15. Wat zal dit toch nog als een verrassing zijn gekomen!! Ik wens jullie heel veel sterkte en geluk toe en laten we hopen dat alles goed blijft gaan!
  Groet van Narda (collega van Robin)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s