Het cadeau

het cadeau

Zaterdag 11 april. Robin is jarig – en heeft zijn cadeau vanmiddag in ontvangst genomen. Kijk op de foto door de beademingsslang, pleisters en jodium heen; hij feliciteert zijn vader met een blik en handkneep. Geen topfoto, maar wel een memorabel moment.

Heel langzaam komt hij nu bij, inmiddels is de propofol (die hem onder zeil hield) er helemaal af. Hij krijgt wel morfine en een lading andere zaken, maar wat betreft de narcose, die is afgebouwd. Eerst een hoofdknikje, toen de ogen even open, een kneepje in een hand. Alles komt heel, heel langzaam terug. Hugo en Cleo hebben hem ook bezocht vandaag en dat vond hij erg fijn. Vervelend is dat hij niet kan praten met die buis in zijn keel, maar de ademhaling doet hij in principe wel zelf. Als hij wakkerder is en blijft mag de beademing eraf.

De chirurg was tevreden en we horen van de verpleging ook geen gekke dingen. De operatie is hij goed doorgekomen. Stap 1 is genomen. We zullen geduld moeten hebben met het nemen van de volgende stap. Vooralsnog is de intensivist (hoofd van de intensive care) tevreden over hoe het gaat.

De twee externe pompen doen het ook heel goed. Ze pompen met 3500 toeren per minuut (linkerkamer) en 3000 toeren (rechts) het bloed rond. Het is indrukwekkende medische high-tech. En geruisloos gelukkig.

Medische high tech

Medische high tech

Ook komende nacht mogen Robin en ik in de familiekamer overnachten om snel bij hem te kunnen zijn als er iets is. We hopen op een rustige nacht. Voor iedereen.

12 reacties op “Het cadeau

 1. Pfffff, super blij dat het zo gegaan is. Ik ben er veel mee bezig. Ik stuur alle positieve energie die ik maar heb naar jullie. Ik ben ontzettend blij voor jullie.

 2. Geweldig om te lezen!
  Wat een vechter die Krijn…….
  Dit geeft weer kracht om door te gaan.
  Sterkte familie !!!!!!!!
  Wim, Petra, Chris, Ruth, Freek

 3. Wauw wat een geweldig nieuws en wat een pracht cadeau!! Ik wens jullie een hele goede en rustige nachtrust toe, slaap zacht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s